Forum Pakistan
New User? Register | Search | Memberlist | Log in
Forum Pakistan - Pakistani Forums
Pakistani forum to discuss Pakistani Media, Siasat, Politics Talk Shows, Khaber Akhbar, Khel, Cricket, Film, Dramas, Songs, Videos, Shairy, Shayari, Pyar Mohabbat ki Kahani, Tourism, Hotels, Fashion, Property, Naukary Gupshup and more.
Watch TV OnlineLive RadioListen QuranAkhbarFree SMS PakistanResults OnlineUrdu EditorLollywoodLive Cricket Score
Government DepartmentsKSE Live RatesUseful LinksJobsOnline GamesCheck EmailPromote us
GEO News LiveGEO NewsDawn News Live TVExpress News

ForumPakistan.com

Bookmark site!


Shami Kabab


Bookmark and Share
 
Reply to topic    Forum Pakistan - Pakistani Forums Home » Pakistani Khanay
Shami Kabab
Author Message
Imama Nadeem
Senior Proud Pakistani
Senior Proud Pakistani


Joined: 10 Jun 2016
Posts: 1562

Shami Kabab
Shami Kabab
Shami Kabab Recipe is a popular Asian dish that belongs to Pakistani, Indian, and Bangladeshi cuisine. Pakistan’s most local and all time favorite side dish Shami Kabab Recipe is listed on HamariWeb.com. People mostly use Shami Kabab with Burger and Sandwiches. It is easy to make Shami Kabab in home. Shami Kabab is a perfect side line dish to be prepared along with Biryani. Shami Kebab Recipe can be prepared from mince meat of Chicken, Mutton, and Beef. You can prepare it according to your taste and preferences. It is the most favorite dish of Kids who like to eat them with Tomato Ketchup. Try this simple Shami Kabab recipe listed on this page.
اجزاء:

• چکن بریسٹ۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ آدھا کلو
• چنے کی دال۔۔۔۔۔۔۔۔ آدھی پیالی
• نمک۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ حسب ذائقہ
• ادرک،لہسن پسا ہوا۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ ایک کھانے کا چمچ
• پیاز۔۔۔۔۔۔۔۔ دو عدد درمیانی
• پسی ہوئی لال مرچ۔۔۔۔۔۔۔۔۔ ایک کھانے کا چمچ
• سفید زیرہ۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ ایک کھانے کا چمچ
• دھنیا پسا ہوا۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ ایک کھانے کا چمچ
• دہی۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ دو کھانے کے چمچ
• مکس گرم مصالحہ پسا ہوا۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ ایک چائےکا چمچ
• انڈے۔۔۔۔۔۔۔۔۔ دو عدد
• آئل۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ تلنے کے لئے
ترکیب:
چنے کی دال کو دھو کر ایک گھنٹے پانی میں بھگو کر رکھ دیں،پین میں آئل کو دو سے تین منٹ گرم کر کے باریک کٹی ہوئی پیاز کو سنہری فرائی کر لیں۔
اس میں ادرک،لہسن،لال مرچ،زیرہ اور دھنیا ڈال کر زرا سا پانی کا چھینٹا دیتے ہوئے بھونیں۔
پھر اس میں دال کو پانی سے نکال کر ڈالیں اور اچھی طرح بھون کر دو پیالی پانی ڈال دیں،ہلکی آنچ پر ڈھک کر دال کو مکمل گلنے تک پکائیں۔
اس میں چکن او دہی ڈال کر ملائیں اور ڈھک درمیانی آنچ پر پانی خشک ہونے تک پائیں۔
چولہے سے ااتار کر ٹھنڈا کر لیں اور پیس لیں اور اس مکسچر میں نمک،انڈے اور گرم مصالحہ ڈال کر اچھی طرح ملائیں۔ایک سائز کے کباب بنا لیں اور دس سے پندرہ منٹ فریج میں رکھ دیں۔
کڑاہی میں آئل کو تین سے چار منٹ گرم کریں اور کبابوں کو گولڈن فرائی کرلیں۔


Tue Apr 18, 2017 12:43 pm View user's profile Send private message
Display posts from previous:    
Reply to topic    Forum Pakistan - Pakistani Forums Home » Pakistani Khanay All times are GMT + 5 Hours
Page 1 of 1

 
Gupshup Forum: Urdu ForumIslam ForumPakistan Army ForumAap Ka SheharNaukaryPakistani Visa
Desi Sports and News: Live CricketSports ForumAkhbar OnlinePakistan EventsWorld News Discussion
Entertainment Media: PTV ForumGEO ForumLollywood ForumBollywood OnlineHollywood ForumDesi Radio
Desi Masala Forums: Gupshup Chit ChatComputer GamesMusic ForumDrama ForumsGhazal ForumDesi FashionDesi Food
Official Forums (Government Department): Dak Khana ChatPolice ForumWapda OnlinePTCL ForumUfone ForumRailway ForumSehat Chit ChatTaleem OnlineTax Forum PKZameen ForumAdalat Forum


Pure Pakistani forum to express your views, thoughts with complete freedom. Archives 1 2

Copyright © ForumPakistan.com.pk 2017 All rights reserved.

Contact Us | Advertise | Report Abuse | FP Team | Disclaimer