Forum Pakistan
New User? Register | Search | Memberlist | Log in
Forum Pakistan - Pakistani Forums
Pakistani forum to discuss Pakistani Media, Siasat, Politics Talk Shows, Khaber Akhbar, Khel, Cricket, Film, Dramas, Songs, Videos, Shairy, Shayari, Pyar Mohabbat ki Kahani, Tourism, Hotels, Fashion, Property, Naukary Gupshup and more.
Watch TV OnlineLive RadioListen QuranAkhbarFree SMS PakistanResults OnlineUrdu EditorLollywoodLive Cricket Score
Government DepartmentsKSE Live RatesUseful LinksJobsOnline GamesCheck EmailPromote us
GEO News LiveGEO NewsDawn News Live TVExpress News

ForumPakistan.com

Bookmark site!


Kashmiri Pulao


Bookmark and Share
 
Reply to topic    Forum Pakistan - Pakistani Forums Home » Pakistani Khanay
Kashmiri Pulao
Author Message
Imama Nadeem
Senior Proud Pakistani
Senior Proud Pakistani


Joined: 10 Jun 2016
Posts: 1562

Kashmiri Pulao
Kashmiri Pulao
Kashmiri Pulao - Do not worry if you do not know how to cook then try our guided recipe of Kashmiri Pulao in Urdu and have healthy delicious meal with your family or friends. Kashmiri Pulao is a very tempting pulao, which is packed with spices, nuts & raisins and it tastes mild & sweet. And no doubt it’s a very healthy option for kids.

اجزاء:

• چاول ۔۔ 500 گرام
• گوشت ۔۔ آدھا کلو
• تیل ۔۔ آدھا کپ
• پیاز ۔۔ ایک سے آدھا عدد
• کلونجی ۔۔ ایک چٹکی
• دار چینی ۔۔ چار اسٹکس
• کالا زیرہ ۔۔ ایک سے آدھا چائے کا چمچہ
• لونگ ۔۔ پانچ سے چھ عدد
• ادرک لہسن کا پیسٹ ۔۔ دو کھانے کے چمچ
• پسی سونف ۔۔ تین کھانے کے چمچ
• ہسا دھنیا ۔۔۔ تین کھانے کے چمچ
• دہی ۔۔ ایک کپ
• دودھ ۔۔ آدھا کپ
• کشمش ۔۔ ایک سے آدھا کھانے کا چمچ
• پانی ۔۔ آدھا جگ
• فوڈ کلر ۔۔ ایک چٹکی
• ابلے انڈے ۔۔ تین عدد
• بادام ۔۔ دس سے پندرہ عدد
• نمک ۔۔ حسب ذوق
ترکیب:
تیل میں کچی پیاز، براؤن، کلونجی، کالا زیرہ لونگ اور ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح بھون لیں۔ اب گوشت، پسی سونف، پسا دھنیا، دودھ دہی اور کشمش ڈال کر اچھی طرح بھون لیں۔ اب پانی شامل کریں۔ ہلکا جوش آنے پر چاول ڈال کر مکس کریں۔ دم دینے سے پہلے دودھ اور دہی ایک پیالے میں ملائیں اور چٹکی بھر فوڈ کلر ڈال کر دم لگے ہوئے پلاؤ پر اوپر سے ڈال دیں۔ تیار ہونے پر ڈش میں نکال کر بادام کشمش اور ابلے انڈو سے سجا کر پیش کریں۔ پیاز براؤن کرلیں یہاں تک کے کرسپی ہوجائے یا اسکے لئے آپ ٹھنڈے تیل میں ایک چٹکی نمک یا چینی ڈال لیں۔ پھر پیاز تلیں۔

Thu Sep 22, 2016 12:31 pm View user's profile Send private message
Display posts from previous:    
Reply to topic    Forum Pakistan - Pakistani Forums Home » Pakistani Khanay All times are GMT + 5 Hours
Page 1 of 1

 
Gupshup Forum: Urdu ForumIslam ForumPakistan Army ForumAap Ka SheharNaukaryPakistani Visa
Desi Sports and News: Live CricketSports ForumAkhbar OnlinePakistan EventsWorld News Discussion
Entertainment Media: PTV ForumGEO ForumLollywood ForumBollywood OnlineHollywood ForumDesi Radio
Desi Masala Forums: Gupshup Chit ChatComputer GamesMusic ForumDrama ForumsGhazal ForumDesi FashionDesi Food
Official Forums (Government Department): Dak Khana ChatPolice ForumWapda OnlinePTCL ForumUfone ForumRailway ForumSehat Chit ChatTaleem OnlineTax Forum PKZameen ForumAdalat Forum


Pure Pakistani forum to express your views, thoughts with complete freedom. Archives 1 2

Copyright © ForumPakistan.com.pk 2017 All rights reserved.

Contact Us | Advertise | Report Abuse | FP Team | Disclaimer