Forum Pakistan
New User? Register | Search | Memberlist | Log in
Forum Pakistan - Pakistani Forums
Pakistani forum to discuss Pakistani Media, Siasat, Politics Talk Shows, Khaber Akhbar, Khel, Cricket, Film, Dramas, Songs, Videos, Shairy, Shayari, Pyar Mohabbat ki Kahani, Tourism, Hotels, Fashion, Property, Naukary Gupshup and more.
Watch TV OnlineLive RadioListen QuranAkhbarFree SMS PakistanResults OnlineUrdu EditorLollywoodLive Cricket Score
Government DepartmentsKSE Live RatesUseful LinksJobsOnline GamesCheck EmailPromote us
GEO News LiveGEO NewsDawn News Live TVExpress News

ForumPakistan.com

Bookmark site!


Dum Pukht Kabab


Bookmark and Share
 
Reply to topic    Forum Pakistan - Pakistani Forums Home » Pakistani Khanay
Dum Pukht Kabab
Author Message
Imama Nadeem
Senior Proud Pakistani
Senior Proud Pakistani


Joined: 10 Jun 2016
Posts: 1562

Dum Pukht Kabab
Dum Pukht Kabab
Taste new flavors of food. Make delicious recipes at home without any trouble. Get some mouth watering recipes along with its ingredients and step by step method online. Comment your suggestions.
اجزاء:
• بیف قیمہ ------ 750 گرام
• تیل ----- فرائی کے لیے
• پیاز کا پیسٹ ----- آدھا کپ
• ثابت لال مرچ ----- دس سے پندرہ عدد
• بھنا بیسن ----- ایک چوتھائی کپ
• پپیتا پیسٹ ----- ایک کھانے کا چمچ
• کھوپرا ------ ایک کھانے کا چمچ
• خشخاش ----- ایک کھانے کا چمچ
• سونف ----- ایک کھانے کا چمچ
• ثابت دھنیا ------ ایک کھانے کا چمچ
• پسا گرم مصالحہ ---- ایک چائے کا چمچ
• چھوٹی الائچی ----- آدھا چائے کا چمچ
• جائفل جاوتری پاؤڈر ----- آدھا چائے کا چمچ
• نمک ----- حسب ذائقہ
• دہی ----- ایک چوتھائی کپ
• ادرک لہسن پیسٹ ----- دو کھانے کے چمچ
• کٹا ہرا دھنیا ----- ایک چوتھائی کپ
• کٹی ہری مرچیں ----- ایک کھانے کا چمچ
• رائتہ ----- سرونگ کے لیے
• ہری چٹنی ------ سرونگ کے لیے
• پراٹھے ----- سرونگ کے لیے

ترکیب:
تمام مصالحوں کو بھون کر پیس لیں-
اب پسے مصالحوں کو بھنے بیسن کے ساتھ مکس کریں-
قیمے کو پپیتے کا پیسٹ٬ نمک٬ ادرک لہسن کا پیسٹ اور بیسن کے مکسچر میں اچھی طرح مکس کر کے فریج میں 2 گھنٹے تک رکھیں-
پھر اس میں دہی ملا کر مکس کر کے ہاتھوں کی مدد سے چھوٹے چھوٹے بالز بنائیں-
ایک پین میں تیل گرم کر کے بالز کو فرائی کرلیں-
ایک الگ پین میں ایک چوتھائی کپ پانی ڈال کر ہلکی آنچ پر کباب کو پکائیں-
جب کباب پک جائیں اور پانی خشک ہوجائے تو رائتہ ٬ چٹنی اور سلاد کے ساتھ سرو کریں-

Mon Sep 12, 2016 12:25 pm View user's profile Send private message
Display posts from previous:    
Reply to topic    Forum Pakistan - Pakistani Forums Home » Pakistani Khanay All times are GMT + 5 Hours
Page 1 of 1

 
Gupshup Forum: Urdu ForumIslam ForumPakistan Army ForumAap Ka SheharNaukaryPakistani Visa
Desi Sports and News: Live CricketSports ForumAkhbar OnlinePakistan EventsWorld News Discussion
Entertainment Media: PTV ForumGEO ForumLollywood ForumBollywood OnlineHollywood ForumDesi Radio
Desi Masala Forums: Gupshup Chit ChatComputer GamesMusic ForumDrama ForumsGhazal ForumDesi FashionDesi Food
Official Forums (Government Department): Dak Khana ChatPolice ForumWapda OnlinePTCL ForumUfone ForumRailway ForumSehat Chit ChatTaleem OnlineTax Forum PKZameen ForumAdalat Forum


Pure Pakistani forum to express your views, thoughts with complete freedom. Archives 1 2

Copyright © ForumPakistan.com.pk 2017 All rights reserved.

Contact Us | Advertise | Report Abuse | FP Team | Disclaimer