Forum Pakistan
New User? Register | Search | Memberlist | Log in
Forum Pakistan - Pakistani Forums
Pakistani forum to discuss Pakistani Media, Siasat, Politics Talk Shows, Khaber Akhbar, Khel, Cricket, Film, Dramas, Songs, Videos, Shairy, Shayari, Pyar Mohabbat ki Kahani, Tourism, Hotels, Fashion, Property, Naukary Gupshup and more.
Watch TV OnlineLive RadioListen QuranAkhbarFree SMS PakistanResults OnlineUrdu EditorLollywoodLive Cricket Score
Government DepartmentsKSE Live RatesUseful LinksJobsOnline GamesCheck EmailPromote us
GEO News LiveGEO NewsDawn News Live TVExpress News

ForumPakistan.com

Bookmark site!


chawal bhari shimla mirche


Bookmark and Share
 
Reply to topic    Forum Pakistan - Pakistani Forums Home » Pakistani Khanay
chawal bhari shimla mirche
Author Message
Imama Nadeem
Senior Proud Pakistani
Senior Proud Pakistani


Joined: 10 Jun 2016
Posts: 1562

chawal bhari shimla mirche
chawal bhari shimla mirche
Taste new flavors of food. Make delicious recipes at home without any trouble. Get some mouth watering recipes along with its ingredients and step by step method online. Comment your suggestions.
اجزاء:
• شملہ مر چیں ایک کلو
• خشک پو دینہ ایک کھانے کا چمچہ
• گرم مصالحہ پاؤڈر چائے کے چمچے
• دار چینی پاؤڈر چائے کا چمچہ
• چینی چائے کا چمچہ
• نمک حسب ذائقہ
• ٹماٹر (گول سلائس کاٹ لیں)ایک عدد
• چاول ایک کپ
• پیاز (چوپ کرلیں)دو عدد
• ٹماٹر (چوپ کر لیں) ایک عدد
• ٹماٹو پیسٹ ایک چائے کا چمچہ
• زیتون کا تیل کپ
• گرم پانی ایک کپ
ترکیب:
شملہ مرچ کے ڈنٹھل کاٹ کر اور ان کے بیج نکال لیں۔ ایک سوس پین میں تیل ڈال کر گرم کر یں اور اس میں پیاز ڈال کر نرم ہونے تک تل لیں، اب اس میں ٹماٹر، خشک پو دینہ اور ٹماٹو پیسٹ ڈال کر مزید 3منٹ کے لئے بھونیں۔ اس کے بعد چاول شامل کر کے 5منٹ پکائیں۔ اب اس میں گرم مصالحہ پاؤڈر،
دار چینی، نمک، گرم پانی شامل کر کے ہلکی آنچ پر پانی خشک ہو جانے تک پکائیں۔ اس کے بعد ٹھنڈا ہو جانے دیں، اب اس تیار آمیزے کو شملہ مرچوں میں بھر یں اور ٹماٹر کا ایک سلائس ہر ایک پر ڈھک دیں۔ ایک بڑے سوس پین میں شملہ مرچوں کو رکھ دیں، اس میں گرم پانی شامل کر لیں اور ڈھک کر ہلکی آنچ پر مرچوں کے نرم ہو جانے تک تقریباً 20منٹ تک پکائیں لیموں کی قاشیں لگا کر سرو کر یں۔


Fri Feb 10, 2017 12:24 pm View user's profile Send private message
NaziaRuhi
Full PK Member
Full PK Member


Joined: 10 Feb 2017
Posts: 112
Location: Islamabad

Reply with quote
Hmmmm dekhtay hi mu main paani aa gaya.
Thu Feb 16, 2017 7:51 pm View user's profile Send private message
Display posts from previous:    
Reply to topic    Forum Pakistan - Pakistani Forums Home » Pakistani Khanay All times are GMT + 5 Hours
Page 1 of 1

 
Gupshup Forum: Urdu ForumIslam ForumPakistan Army ForumAap Ka SheharNaukaryPakistani Visa
Desi Sports and News: Live CricketSports ForumAkhbar OnlinePakistan EventsWorld News Discussion
Entertainment Media: PTV ForumGEO ForumLollywood ForumBollywood OnlineHollywood ForumDesi Radio
Desi Masala Forums: Gupshup Chit ChatComputer GamesMusic ForumDrama ForumsGhazal ForumDesi FashionDesi Food
Official Forums (Government Department): Dak Khana ChatPolice ForumWapda OnlinePTCL ForumUfone ForumRailway ForumSehat Chit ChatTaleem OnlineTax Forum PKZameen ForumAdalat Forum


Pure Pakistani forum to express your views, thoughts with complete freedom. Archives 1 2

Copyright © ForumPakistan.com.pk 2017 All rights reserved.

Contact Us | Advertise | Report Abuse | FP Team | Disclaimer